Osakekaupasta

Ennen kuin aloitat osakekaupan, sinun kannattaa miettiä ainakin seuraavia kysymyksiä:

– Miksi haluat sijoittaa osakkeisiin?
– Onko sinulla sijoituskokemusta?
– Miten pitkäksi aikaa haluat sijoittaa?
– Millaisia riskejä olet valmis ottamaan?
– Paljonko voit käyttää rahaa osakkeisiin?
– Kuinka paljon voit menettää rahaa ilman, että joudut pulaan rahojen menettämisen vuoksi?
– Oletko kiinnostunut seuraamaan sijoituksiasi?
– Oletko kiinnostunut seuraamaan markkinoita?
– Onko mielessäsi joitakin yhtiöitä, joihin haluaisit sijoittaa?
– Haluatko sijoittaa osakkeisiin vai rahastoihin vai molempiin?
– Onko sinulla arvo-osuustili? sekä
– Haluatko käydä online-kauppaa vai käydä perinteistä kauppaa?

Aloittaminen

Kun olet pohtinut edellä mainittuja kysymyksiä, on aika ottaa yhteyttä meihin asiakaspalvelumme kautta, joka on avoinna maanantaista tiistaihin kello 8-17 välisenä aikana, keskiviikosta torstaihin kello 9-16 välisenä aikana, perjantaisin kello 10-15 välisenä aikana sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-15 välisenä aikana. Voit soittaa asiakaspalveluumme joko numeroon +358 56764345 tai numeroon +358 56532356. Jos asiakaspalvelussamme on ruuhkaa, jätä viesti vastaajaan äänimerkin kuultuasi, niin asiakaspalvelumme palaa asiaan mahdollisimman pian! Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@trust-us.fi . Asiakaspalvelumme neuvoo sinut eteenpäin oikean henkilön juttusille.

Jos sinulla ei vielä ole arvo-osuustiliä, neuvomme miten saat hankittua sellaisen. Osakesijoittaminen ei onnistu ilman arvo-osuustiliä, koska kyseiselle tilille kirjataan arvo-osuutesi sekä pankkitilisi, jolle maksetaan esimerkiksi osingot. Saat automaattisesti vuoden päättyessä tiliotteen, joka sisältää omistuksesi sekä saamasi osingot, ja joka on tärkeä säilyttää verotusta varten.
Välityspalkkiomme osakekaupan osalta on 0,25%, kuitenkin siten, että minimipalkkiomme on 24 euroa toimeksiannolta. Tämän lisäksi perimme toimenpidepalkkion jokaisesta tekemästämme toimenpiteestä. Toimenpidepalkkiomme on 15 euroa.

Suosittelemme, että sijoitat yhteen yhtiöön minimissään 500 euroa, koska jokaiseen sijoitukseen liittyy kuluja. Osakkeiden myyntiin ja ostoon liittyviä kuluja ovat välityspalkkio sekä osingon pääomavero. Lisäksi arvo-osuustilin pitäminen aiheuttaa kuluja ja myydessäsi osakkeita joudut maksamaan luovutusvoiton veron myyntivoitosta.

Kun aloitat sijoittamisen, kannattaa laatia heti alussa itsellesi sijoitusstrategia, johon kokoat ajatuksiasi sijoittamiseen liittyen. Suosittelemme sijoitusten hajauttamista 5-10 yhtiön osakkeisiin sekä toimialoille, jotka eivät ole riippuvaisia toisistaan. Tämä pienentää sijoitustoimintaan liittyvää riskiä.

Osakemarkkinoiden tuotto vaihtelee, mutta pitkällä aikavälillä osakemarkkinoiden on todettu tuottavan muita omaisuuslajeja paremmin. Toisaalta tulee ottaa huomioon, että joillakin tarkastelujaksoilla osakemarkkinoiden tuotto oli negatiivinen!
Osakeomistus jakautui vuonna 2015 seuraavasti: hallintarekisteröidyt toimijat omistivat 44,1% osakkeista, kotitaloudet omistivat 21,3% osakkeista, rahoituslaitokset omistivat 3,9% osakkeista, yhtiöt omistivat 16,4% osakkeista, julkisyhteisöt omistivat 8,3% osakkeista, ulkomaat omistivat 3,8% osakkeista sekä voittoa tavoittelemattomat toimijat omistivat 2,3% osakkeista. Kotitalousomistajista miehiä on jonkin verran naisia enemmän.

Ylläpidämme Osakesijoittamisen sijoituskoulua, joka toimii sähköisessä verkkoympäristössä ja joka on maksuton kaikille omaisuudenhoitopalveluitamme käyttäville henkilöille, yrityksille sekä instituutioille. Sijoituskoulussamme opit sijoittamiseen liittyviä niksejä sekä kuulet osakesijoittamisen viimeisimmät uutiset sekä kotimaasta että ulkomailta. Voit lukea sijoituskoulumme sivuilta esimerkiksi verotukseen vaikuttamisesta, erilaisista tunnusluvuista, osingoista sekä kotimaisista pörssiyhtiöistä.
Sijoituskoulumme sisältää eritasoisia ”luokkia” aloittelijoista edistyneempiin sijoittajiin. Näin voit valita itsellesi sopivan lähtötason! Sijoituskoulumme sivuilta löydät myös erilaisia pdf-muodossa olevia oppaita, kuten osakeoppaan vuodelle 2016, sijoittajan vero-oppaan vuodelle 2016 sekä suuren määrän muita oppaita.

Sijoituskoulumme sisältää keskustelufoorumin, jolla voit keskustella muiden käyttäjien sekä ylläpitäjän kanssa. Tämä on todettu tehokkaaksi tiedonjakokanavaksi. Jos et ole omaisuudenhoitopalveluidemme käyttäjä, perimme sijoituskoulumme käytöstä 15 euroa kuukaudessa. Toivomme, että käytät harkintaa Sijoituskoulumme materiaalien lataamisessa, koska voimme näin säästää paperijätteen määrää ja tätä kautta luontoa! Noudatamme omassa toimistossamme ”vihreän toimiston” periaatteita ja eräs tällä hetkellä nopeiten suosiotaan lisäävä palvelumme on niinsanottu ”vihreä sijoittaminen”, josta voit lukea lisää saman nimiseltä sivulta.